Hi, ik ben Cornelis (Cees) Kamminga, ... jouw verslaggever en fotograaf  (..als je wilt).  

Vroeger, en dat is best wel even geleden, wilde ik al fotograaf worden. Mijn ouders praatten dat destijds effectief uit mijn hoofd. "Leer nou eerst maar gewoon een vak"  Dat heb ik ook gedaan, braaf als ik toen, ik was 14, nog was.  Maar na een gevarieerde loopbaan als stuurman op de grote handelsvaart, jeugd- en jongerenwerkadviseur, organisatieadviseur, interim- en crisismanager, ondernemer, piloot en zo nog wat verschillende beroepen, ben ik nu toch echt de beroepsfotograaf die ik altijd al wilde worden.   En met succes, als ik mag afgaan op de reacties die ik op mijn werk krijg.  En dat terwijl ik zelf vind dat ik nog steeds in ontwikkeling ben.

Vanaf begin 2023 werk ik voornamelijk als verslaggever/fotograaf zeevaart. Ik verzorg bedrijfsportretten in woord en beeld, schrijf nieuwsberichten en maak daar de foto's bij en doe verslag van maritieme evenementen. Mijn verhalen en foto's worden gepubliceerd op de website- en in het weekblad Schuttevaer.  

Feitjes:

  • Primaire allround opleiding fotografie bij Dejan Gasovic, Octopus Academy;
  • Aangesloten bij de Photofacts Academy en de Alpha Academy (Sony) om te blijven leren;
  • Lid van DuPho, de organisatie van beroepsfotografen;
  • Aangesloten bij het Master Photographers Network, (maar moet nog op voor mijn eerste kwalificatie).

Verder werk ik vooral met mijn ogen en als ik iets interessants zie en pak ik mijn camera's erbij om het vast te leggen: de ongelooflijk veelzijdige en robuste Sony RX10IV voor, zeg maar oneerbiedig, 'het betere gooi- en smijtwerk'  zoals op beurzen, congressen en manifestaties, de kleine Sony A voor op reis en  de verfijnde Sony A7 voor de betere (studio-)portretten die ik overigens ook op locatie maak, zonodig met de complete mobiele studio.