Hi, ik ben Cornelis (Cees) Kamminga, ... jouw fotograaf  (..als je wilt).  

Vroeger, en dat is best wel even geleden, wilde ik al fotograaf worden. Mijn ouders praatten dat destijds effectief uit mijn hoofd. "Leer nou eerst maar gewoon een vak"  Dat heb ik ook gedaan, braaf als ik toen, ik was 14, nog was.  Maar na een gevarieerde loopbaan als stuurman op de grote handelsvaart, jeugd- en jongerenwerkadviseur, organisatieadviseur, interim- en crisismanager, ondernemer, piloot en zo nog wat verschillende beroepen, ben ik nu toch echt de beroepsfotograaf die ik altijd al wilde worden.   En met succes, als ik mag afgaan op de reacties die ik op mijn werk krijg.  En dat terwijl ik zelf vind dat ik nog steeds in ontwikkeling ben.

Als portretfotograaf werk ik momenteel vooral in de medische sector en breng ik theatergroepen in beeld. Als eventfotograaf ben ik regelmatig op congressen en bij symposia te vinden, maar ook bij acties en demonstraties.   En dan nog de industriële  productfotografie. Lekker veelzijdig dus.

Nieuw is dat ik me ook op de transportsector richt:  Als 'redacteur/fotograaf zeevaart' lijkt de cirkel zich te sluiten, maar terug bij af?                  Nee, echt niet, meer volle kracht vooruit ! 

 

Feitjes:

  • Opleiding allround fotografie bij Dejan Gasovic;
  • Aangesloten bij de Photofacts Academy en de Alpha Academy om te blijven leren;
  • Lid van DuPho, de organisatie van beroepsfotografen.

Verder werk ik vooral met mijn ogen en als ik iets interessants zie, pak ik mijn camera's erbij om het vast teleggen: de ongelooflijk veelzijdige en robuste Sony RX10IV voor, zeg maar oneerbiedig, 'het betere gooi- en smijtwerk' zoals acties en demonstraties, de kleine Sony A voor op reis en  de verfijnde Sony A7 voor de betere (studio-)portretten die ik overigens ook op locatie maak, zonodig met de complete mobiele studio.